Genevieve

At The Spot Where I Find Myself / Live Band!

Hybride concert en performance met gesproken woord, beeldende kunst, rock, vrije improvisatie en elektronische muziek.

Vast in een positie van besluiteloosheid wordt een vrouw zich steeds meer bewust van haar lichaam in de ruimte, waarbij ze haar appartement observeert als een verlengstuk van zichzelf. "AT THE SPOT WHERE I FIND MYSELF" is een samenstelling van herinneringen, identiteiten en projecties die je een intiem inzicht geven in de wereld van Genevieve. Ze daagt ons uit om onze eigen veilige plekken te bekijken waar we emoties kunnen loslaten, bescherming kunnen vinden en kunnen verdwijnen, en ze vormt een alliantie met het publiek in de privéruimte op het podium die ze "thuis" noemt. Deze concertvoorstelling is ongemakkelijk, verontrustend, introvert, humoristisch en delicaat.

Genevieve breidt haar solovoorstelling uit voor de grote zaal van het Muziekgebouw op 31 mei 2024. Op het podium zal haar band haar vergezellen, bestaande uit baanbrekende muzikanten Andy Moor (gitaar), John Dikeman (saxofoons), Laura Polence (toetsen en stem) en Henning Luther (drums en percussie). Deze hybride vorm van concert en performance zal gesproken woord, beeldende kunst, rock, vrije improvisatie en elektronische muziek brengen.

"Het hebben van de mogelijkheid om 'Op de plek waar ik mezelf vind' uit te voeren in het Muziekgebouw inspireerde me om de muziek live te laten uitvoeren. Als solist moet ik het verhaal van mijn stuk vertellen en het vasthouden van een instrument werd indringend voor de intense fysieke reis die ik in het werk onderneem. Het uitnodigen van muzikanten die zeer fysieke performers zijn en uniek in hun geluid, zal de muziek tot leven brengen, reagerend op mijn stem en karakter en mij hopelijk aanzetten om reactief te worden naar hen toe. Ze zullen mijn verbeelding voeden en hopelijk ook die van het publiek. De kracht van live muziek voelt alleen juist om te delen in een locatie als het Muziekgebouw aan 't IJ!", Genevieve Murphy

Lees meer over de voorstelling hier.

Koop je tickets hier

Genevieve Murphy/ Rizoom/ Nicole Beutler Projects